By

Update Coronaregels

Bestuur, Corona

Beste Olympianen,

Allereerst willen wij benadrukken dat wij altijd de geldende regels volgen zoals bedacht en opgelegd worden door het kabinet. Dit is iets wat wij de gehele corona periode hebben gedaan en ook zullen blijven doen.

Op vrijdagavond 26 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er opnieuw extra maatregelen nodig zijn vanwege het oplopende aantallen besmettingen. Zoals aangekondigd zullen onderstaande maatregelen per zondag 28 november om 17.00 uur ingaan. De maatregelen gelden tot minimaal zaterdag 18 december.

Handbalwedstrijden mogen plaatsvinden tot 17.00 uur
Het kabinet heeft aangekondigd dat competitie voor de amateursport tijdelijk niet na 17.00 uur mag plaatsvinden. Het is hierdoor niet mogelijk om wedstrijden na 17.00 uur aan te vangen of uit te spelen. Het NHV heeft besloten om zoveel mogelijk handbal te blijven faciliteren binnen de beperkende maatregelen en zij laat alle competitiewedstrijden doorgaan. Het NHV stimuleert de verenigingen om dit met elkaar mogelijk te maken. Voor wedstrijden die in de periode van maandag 29 november t/m zaterdag 18 december gepland staan geeft het NHV de verenigingen het advies om in onderling overleg de mogelijkheden te bekijken om wedstrijden, waar de aanvullende maatregelen betrekking op hebben, te verplaatsen naar een nieuwe aanvangstijd of een nieuwe speeldatum die past binnen de overheidsrichtlijnen.

Trainingen voor amateursport
Voor verenigingen is het toegestaan om met de teams uit de amateursport in training te blijven. Echter, ook hier gelden de beperkende maatregelen dat trainingen alleen mogen plaats vinden tot 17.00 uur. Dit betekent dat de trainingen voor alle teams van Olympia Hengelo niet door kunnen gaan. Zorg er samen voor dat je fit blijft. Competitie manager van het NHV zegt daarover het volgende: “Wij zijn enorm teleurgesteld dat we geen trainingen meer in de avond mogen aanbieden. Wij zijn ons er van bewust dat dit grote uitdagingen voor de verenigingen met zich meebrengt om de teams wedstrijdfit te houden. Wij vertrouwen hierbij op de creativiteit van onze clubs en handbaltrainers om spelers op andere manieren, die passen binnen de overheidsrichtlijnen, in deze periode fit te houden. Voor veel teams zal het gevolg namelijk zijn dat zij niet kunnen trainen. We hopen zo snel mogelijk de trainingen in de avonduren weer te kunnen hervatten.”

Coronatoegangsbewijs voor de sport blijft verplicht
Het coronatoegangsbewijs zal verplicht blijven voor het organiseren van sportactiviteiten. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig zijn worden van deze regel uitgezonderd.

Hoe nu verder?
Wij zullen gaan inventariseren welke wedstrijden er verplaatst moeten worden om toch te kunnen spelen. Houdt voor wedstrijdwijzigingen je eigen team-groepsapp in de gaten en Sportlink. We proberen zoveel mogelijk te communiceren, maar ook voor ons is het iedere keer weer een hele opgave. Denk met ons mee en bij vragen kunnen jullie ons bereiken via info@olympiahengelo.nl of commissie@olympiahengelo.nl.

Sportieve groet,

Het bestuur

Comments are closed.