Scheidsrechters

Zonder spelregels is er geen sportief spel mogelijk. Een scheidsrechter kijkt erop toe dat twee teams zich aan de regeltjes houden zodat het sterkste, slimste en soms gelukkigste team op een eerlijke manier kan winnen. Deze taak kun je niet aan de teams overlaten omdat de drang om te winnen soms het houden aan de spelregels naar de achtergrond drukt. Dus we hebben scheidsrechters nodig om het handbalspel mogelijk te maken.

Een wedstrijd fluiten is een leuke uitdaging, je leeft met het spel mee, je leert snel en goed te oordelen. Al lijkt het soms van niet, een scheidsrechter wordt zeer gewaardeerd door teams, vereniging en publiek.

 

Er is jaarlijks een tekort aan scheidrechters, de NHV (Nederlands Handbal Verbond) verplicht elke vereniging dan ook om bij inschrijving per team voor de competitie ook een scheidrechter te leveren. Eén scheidsrechter tekort betekent dan ook één team minder in de competitie.

Ook als scheidsrechter kun je ‘carrière’ maken. Beginnen in de eigen hal als jeugdscheidsrechter tot aan het WK in een exotisch land aan toe en eventueel zelfs als professional.

 

Contactpersoon voor de scheidsrechters van onze vereniging: Karin Bok.

 

 

Bondscheidsrechters
Een gedeelte van de wedstrijden in de wedstrijdsport worden door het NHV toegewezen op verenigingsnaam. De aangewezen vereniging zorgt ervoor dat deze wedstrijden bemenst worden door een verenigingsbondsscheidsrechter, die voor het betreffende niveau gecertificeerd is en bij het NHV geregistreerd staat als scheidsrechter.

 

Ook onze vereniging heeft een aantal bondsscheidsrechters:

 

Sandra Visschedijk Mieke Post
Florieke Marsman Johan Lensink
Verenigingsscheidsrechters
De wedstrijden in de breedtesport worden gefloten door verenigingsscheidsrechters. De indeling van verenigingsscheidsrechters wordt verzorgd door de scheisrechterscontactpersoon van de desbetreffende vereniging.

 

Ook onze vereniging heeft een aantal verenigingsscheidsrechters: