By

Jan Majoor kiest bewust voor Olympia Hengelo

Algemeen

Jan Majoor kiest bewust voor Olympia Hengelo

De dames selectie van de Hengelose 2e divisionist kan ook na dit seizoen rekenen op de gevarieerde trainingsstof van Jan Majoor. De oefenmeester heeft bewust voor de Twentse opleidingsclub gekozen. “Bij Olympia Hengelo proef je een sfeer waarbij je merkt dat de vereniging samenwerkt. Van de F tot de senioren helpen de vrijwilligers elkaar. De club ademt Handbal en de onderlinge verbinding voel je als je er bij betrokken raakt” geeft hij aan.

Wat 6 weken training zou duren, om de club voort te helpen, heeft een chemie met de damesselectie opgeleverd, waardoor dat het seizoen is afgemaakt. “De combinatie van inzet en lol is een belangrijke factor om met elkaar een prestatie neer te zetten. De potentie van de jeugddivisie C en B teams is veel belovend” aldus Majoor. Op 20 en 21 april gaan we met deze ploegen naar het NK in Best.

Er ligt een plan klaar voor de komende 3 jaar om met alle trainers van de vereniging stappen te maken. Voor de opleiding van de jeugddivisie teams wordt samen met Arjan Hospers en Mariët Lensink gecoördineerd. Samen met keeperstrainers Pascal Vinke en Richard van Heck vormt dit trio uitvoerend trainerskader rond de divisie teams. “Samen met de trainers worden trainingen op elkaar afgestemd. Als technisch coördinator begeleid ik dat traject. Door goed met elkaar samen te werken gaan we de doelen halen” vult Majoor aan.

Olympia Hengelo is een vereniging waar zowel breedtesport als prestatiesport een plek heeft. De verbinding tussen de diverse teams wordt op een natuurlijke wijze gerealiseerd. Om handballers wendbaarheid, lenigheid, kracht en beter voetenwerk te geven is er wekelijks een atletische training die toegankelijk is voor alle speelsters. Op deze training komen zowel meiden van de C2 en C3 tot speelsters van de dames selectie waardoor de verbinding, het samen sporten en elkaar beter maken tot uiting komt.

“Ik lever graag mijn bijdrage aan de toekomst van Olympia Hengelo, waarbij de doelstelling uitdagend is, maar realistisch” aldus Majoor. “Ik haal mijn plezier uit het beter maken van speelsters. Dat ook de jeugddivisie ploegen mijn aanwijzingen opvreten, is prachtig om te zien”. Olympia Hengelo is klaar voor de komende jaren. Staat weer in bloei.

Komende zaterdag wordt de laatste uitwedstrijd gespeeld in en tegen Bentelo om 20.15 uur. Op zondag 14 april om 13.30 uur is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eigen thuishal Sporthal Veldwijk tegen de Tukkers.

Comments are closed.